Duran Duran

 
05-03-2006
Musikgrupper

Duran Duran er en engelsk popgruppe dannet i Birmingham i 1978 af Stephen Duffy (vokal), Nick Rhodes (synthesiezer), John Taylor (guitar) og Simon Colley (bass). Indtil 1980 bestod gruppen af skiftende besætninger, Andy Wickett, Geoff Thomas og Oliver Guy Watts var alle kortvarige forsangere, og Alan Curtis guitarist i et års tid. Roger Taylor (trommer) blev medlem i 1979, Andy Taylor (guitar) blev medlem i 1980, og i juni 1980 fandt Duran Duran sin endelig form da Simon Le Bon (vokal) blev medlem af bandet. Bandet spillede sammen indtil Live Aid i 1985, hvorefter først Roger Taylor og dernæst Andy Taylor forlod bandet. Bandet fortsætte som en trio indtil Warren Cuccurullo (guitar) og Sterling Campbell (trommer) blev medlemmer i 1989, Sterling Campbell forlod dog bandet efter kun 1 album. De fire andre medlemme fortsatte sammen indtil John Taylor forlod bandet i 1997. De tre resterende medlemmer fortsatte sammen indtil 2001, hvorefter Warren Cuccurullo forlod bandet, og de tre tidligere medlemmer Andy, John og Roger Taylor vendte tilbage til bandet.

Diskografi

* Duran Duran, 1981
* Rio, 1982
* Seven and the Ragged Tiger, 1983
* Arena, 1984, live
* A View To A Kill, non-album single, 1985
* Notorious, 1986
* Big Thing, 1988
* Liberty, 1990
* Duran Duran "The Wedding Album", 1993
* Thank You, 1995
* Medazzaland, 1997
* Pop Trash, 2000
* Astronaut, 2004

Bedømmelse: 8.00 af 10





 
 
Find information om: musik portal musik forum Musik guide musik musik tips Alt om musik
(Hovedkategori: Musik leksikon)